Totalul afișărilor de pagină

luni, 27 decembrie 2010

Manastirea Dragomirna

Manastirea Dragomirna se afla in comuna Mitocu Dragomirnei, la 15 kilometri de orasul Suceava.














Manastire fortificata, Dragomirna a fost construita intre anii 1602-1609 de catre Mitropolitul Anastasie Crimca in apropierea unei si mai vechi bisericute, integrata ulterior in curtea actualei fortificatii.










În cele patru colţuri se află turnuri înguste de plan pătrat. Pe laturile de vest şi de nord sunt chiliile ridicate între 1843-1846 şi transformate cu ocazia restaurării generale.
Biserica mănăstirii, cu o alură monumentală, are o structură îngustă şi alungită, terminată cu o poligonală în partea de vest, absidă. Cadrele ferestrelor cu elementele de factură gotică se armonizează cu decoraţiunile turlei, care sunt de influenţă pur românească. Pereţii şi bolţile naosului, precum şi cei ai altarului, sunt acoperiţi cu picturi în frescă.












O parte din noile cladiri monahale au fost transformate intr-un muzeu, unde sunt expuse obiecte pretioase si manuscrise.



Dragomirna este manastirea mea favorita, unica in Romania pentru aspectul sau un pic neobisnuit atat la exterior cat si in interior. Acestea sunt si motivele pentru care va sfatuiesc din tot sufletul sa nu ezitati sa o vizitati.


Alte informatii si fotografii mai pot fi aflate daca accesati link-urile de mai jos:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu