Totalul afișărilor de pagină

joi, 16 decembrie 2010

Acvariu Tulcea

Un obiectiv care trebuie obligatoriu vizitat in orasul Tulcea este Acvariul din cadrul Muzeului Delta Dunarii.



Acesta este locul unde numeroase specii din flora si fauna Deltei Dunarii sunt prezentate într-un decor ce reda cu fidelitate habitatele caracteristice celor trei unitati morfofunctionale ale Deltei Dunarii: delta fluviala, delta fluvio-marina si complexul lagunar Razelm–Sinoie. Tot aici este locul unde vizitatorul este transpus în natura mirifica a deltei si prin glasurile pasarilor ce rasuna din fiecare diorama. 




















 
Acvariul, cu specii de nevertebrate si pesti din mediul dulcicol si marin, este atractia principala a Centrului Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii. O noutate pentru Tulcea si chiar pentru România o constituie acvariile cu specii de pesti si nevertebrate întâlnite în recifele de corali.  
 





















Expozitia permanenta mai cuprinde si doua diorame care prezinta aspectele caracteristice privind habitatele, flora si fauna din alte arii protejate de importanta nationala din Podisul Dobrogei, punându-se accent deosebit pe Parcul National Muntii Macinului. Astfel, diversitatea biologica ridicata, frumusetea peisajelor si varietatea reliefului întâlnite în aceste arii protejate sunt redate prin doua dintre habitatele caracteristice Dobrogei, protejate si la nivel international prin Directiva Habitate a C.E., si anume: stepa ponto-sarmatica si padurea dobrogeana.  























Daca aveti drum prin Tulcea si doriti sa va faceti o idee despre ceea ce inseamna natura, in toata splendoarea ei, vizitati Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii, chiar exista!
                                           
                                                http://www.3d-center.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu