Totalul afișărilor de pagină

duminică, 26 decembrie 2010

Vatra Dornei

Vatra Dornei, supranumita si "Perla Bucovinei", este situata la o altitudine de 802 metri in Depresiunea Dornelor, la 110 kilometri distanta de Suceava, 90 kilometri de Bistrita Nasaud si 40 de kilometri de Campulung Molodovenesc, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna.












Localitatea, situata într-o depresiune a Carpaţilor Orientali—Depresiunea Dornelor—Vatra Dornei este foarte căutată pentru apele termale, peisajul variat, clima, dar şi pentru facilităţile de practicare a sporturilor de agrement, cum ar fi schiul. Trebuie sa mentionez faptul ca oraşul-staţiune este înconjurat de  Munţii Giumalău, Munţii Bistriţa, Munţii Călimani, Munţii Rodna, Munţii Obcina Mestecăniş.


Parcul natural din centrul staţiunii, renumit pentru veveriţele sale, precum şi cazinoul amintesc de faimoasele staţiuni balneare din vestul Europei. În oraş, cele mai interesante atracţii turistice sunt Muzeul etnografic al Bucovinei şi Muzeul vânatorii şi al ştiinţelor naturale. Cei care vor să exploreze împrejurimile au la dispoziţie telescaunul care acoperă distanţa dintre oraş şi Dealul Negru, sau pot pleca în excursii la Poiana Negri şi Poiana Stampei, renumite pentru izvoarele lor minerale.














Deasemenea, in parcul din centrul orasului se afla si catedrala Sfanta Treime.


 

Daca va aflati in nordul Moldovei, treceti un pic si prin Vatra Dornei...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu