Totalul afișărilor de pagină

luni, 20 decembrie 2010

Manastirea Humor

Aflata in judetul Suceava, in imediata vecinatate a orasului Gura Humorului, Manastirea Humor este un alt obiectiv care merita toata atentia voastra, fiind asezat intr-un cadru natural de o rara frumusete,cu privelisti inca salbatice si pitoresti.





















Inceputurile manastirii dateaza din anul 1415 cand a fost ctitorita prima asezare monahala de catre marele vornic Ioan. Mai tarziu, pe la inceputul secolului al XVI-lea, in 1527, vechea manastire a fost jefuita si distrusa de tatari, lasand insa urmele ei la aproximativ 300 de metri de actuala biserica.











In timpul domniei lui Petru Rares, in anul 1530, Manastirea a fost supusa unui proces de reconstructie si restaurare sub atenta supraveghere a marelui logofat Toader Bubuiog.













În anul 1641 zidurile înconjurătoare au fost întărite şi s-a construit turnul de apărare de către Vasile Lupu.




























Desi este foarte probabil ca atunci cand ajungeti in Gura Humorului sa alegeti sa vizitati mult mai renumita manastire Voronet, trebuie sa va spun ca nici cea a Humorului nu este cu nimic mai prejos, fiind cu siguranta un alt loc care o sa va incante privirea si sufletul.

Pentru un plan mai detaliat al acestei zone puteti folosi si fotografiile de mai jos, in care se regasesc detalii despre celelalte obiective care fac din zona Bucovinei un loc aparte, numai bun de descoperit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu