Totalul afișărilor de pagină

duminică, 13 mai 2012

Parcul National Comana

Comana se afla la 30 de kilometri de Bucuresti in judetul Giurgiu si cuprinde mai multe obiective ce merita vizitate.


Parcul Natural Comana se intinde pe o suprafata de 25.000 de hectare si este format din fond forestier, balta si Delta Neajlovului.
Cadrul natural al parcului este format din 141 specii de pasari, 13 specii de pesti, 31 specii de mamifere, 8 specii de reptile, 8 specii de amfibieni si peste 1250 specii de plante.


 







Complexul turistic Casa Comana va ofera o gama larga de servicii: plimbare cu barca pe Delta Neajlovului, plimbare cu bicicleta, tiroliana, pescuit, teren de sport, calarie si plimbare cu trasura, loc de joaca pentru copii si locuri special amenajate pentru gratar.



























Manastirea Comana, este ctitorita de Vlad Tepes în anul 1461, ca o manastire-cetate, care însa s-a ruinat pâna la finele secolului al XVI-lea. Locul pe care a fost înaltata manastirea era odinioara o insula, în mijlocul mlastinilor, iar accesul se facea pe o poarta aflata in nordul incintei, dupa ce se traversa un pod de lemn.










Examinarile recente ale presupusului mormant al lui Vald Tepes de la Manastirea Snagov, au aratat ca in interiorul acestuia conține doar câteva oase de cal datate din neolitic si nu rămăsitele adevărate ale domnului valah care conform mai multor cercetatori si istorici se afla de fapt zidite undeva in temelia Manastirii Comana.


 





















 



 










Alte informatii si fotografii, puteti gasi aici:Parcul National Comana